Inkoop en logistiek

Snel schakelen in de logistiek

Neem contact op   Onze partners in uw branche

In het logistieke proces is actuele informatie de sleutel tot succes.

Op basis van juiste en tijdige informatie kunt u de logistiek binnen uw organisatie ontwikkelen en optimaliseren. Wij helpen u om uw inkoop, verkoop, voorraad, magazijnbeheer en distributie perfect op elkaar aan te laten sluiten.

Logistieke processen afstemmen

Uw voorraad efficiënt beheren is een uitdaging op zich. Dit vraagt om goede afstemming tussen uw logistieke processen. Dat doet u door iedereen overal en altijd met dezelfde gegevens te laten werken.

Van de inkopers die bestellen bij uw leveranciers, transporteurs die het transport verzorgen, tot de orderpickers in uw magazijn. U krijgt een helder beeld van uw optimale voorraadniveau. Zo weet u wanneer u wat moet bestellen. En zorgt u dat het juiste product op tijd op de plaats van bestemming komt.

Verbeter uw service

Door het verlenen van goede service aan uw klanten bent u de concurrentie net een stap voor.

Een succesvol inkoop- en retourenbeleid zijn een onderdeel van uw service, evenals een stipte levering. Dat kunt u doen door te werken met barcode scanning in uw magazijn, tot het volgen van u goederen en leveringen met Track en Trace. Dit alles leidt tot minder retouren, minder pickfouten en scherpe levertijden. Leverbetrouwbaarheid is uw visitekaartje.

Weet wat er speelt

Uitgebreide rapportagemogelijkheden zijn voor uw onderneming de basis om goed op de hoogte te zijn. Hiermee maakt u snelle analyses van uw logistieke proces en heeft u de juiste stuurinformatie in handen.

Stel dat de voorraad sneller slinkt dan verwacht of dat een levering vertraagd is. Door middel van alerts via e-mail of sms kunt u meteen actie ondernemen. Zo weet u precies wat er speelt.

  • "We zijn simpelweg erg content. Het programma heeft onze processen versneld en geprofessionaliseerd."

  • "Waar we eerst uren bezig waren met handmatig cijfertjes invullen, wordt het nu allemaal automatisch omgezet"

  • ‘De geïntegreerde oplossing van Exact leidt tot kostenbesparing door just-in-time productie en een zuiverder voorraadbestand’