Welkom bij het overzicht van succesvolle Exact gebruikers

Misschien staat u straks ook hier?

Bekijk onze oplossingen »   Of neem contact op

Raad van State
Dankzij Exact voorkomen we fouten en hebben we een transparant inkoopproces.
De Raad van State heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1531. Begonnen als adviseur van de landvoogd heeft de Raad zich in bijna vijf eeuwen ontwikkeld tot hoogste algemene bestuursrechter en wetgevingsadviseur. De organisatie is niet meer weg te denken uit ons staatsbestel. De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur en de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland. De organisatie stelt zich ten doel om bij te dragen aan behoud en versterking van de democratische rechtsstaat. Daarbinnen wil zij bijdragen aan de eenheid, legitimiteit en kwaliteit van het openbaar bestuur en aan de rechtsbescherming van de burger. De Raad van State bestaat uit leden, staatsraden en staatsraden in buitengewone dienst. Daarnaast werken er ongeveer 600 medewerkers, onder wie ruim 250 juristen.

Oude situatie

Exact Financials, een volwaardig en betrouwbaar financieel systeem, wordt al sinds 2003 gebruikt door de Raad van State. Enkele jaren geleden zocht de Raad van State een softwarepakket waarmee ook het volledige inkoopproces, van contract tot facturering, geautomatiseerd kon worden. Ook moest de papierstroom worden teruggedrongen.

De oplossing

Er werd gekozen voor Exact Synergy. Een belangrijk aspect in de keuze was dat het aansluit op Exact Financials. Groot voordeel van het huidige inkoopproces op basis van Exact Synergy is dat de goedkeuringslag meteen aan het begin ligt van het proces en dat documenten nu digitaal worden opgeslagen en verspreid. Alle bestellingen worden automatisch doorgeboekt in het financiële systeem. Alle binnengekomen inkoopfacturen worden meteen ingescand en op basis van werkstromen gerouteerd langs de verantwoordelijke personen.

De voordelen

  • Inzicht en overzicht
  • Gebruiksvriendelijk
  • Efficiency en kostenbesparing
  • Minder papier en minder fouten