Klaar voor SEPA met Exact

Als u als bedrijf nog niet bent begonnen met de voorbereidingen voor SEPA, dan moet u hier zo snel mogelijk mee beginnen. De impact kan een stuk groter zijn dan u denkt. In het slechtste geval kunt u vanaf 1 februari 2014 niet meer giraal betalen of geld ontvangen.
Wij helpen u graag met een geruisloze overgang

Volg een SEPA training »   of download de whitepaper

Wat is SEPA?

Single Euro Payments Area oftewel SEPA staat voor een gebied van meer dan 30 Europese landen, waaronder Nederland, met 1 betaalmarkt. Overschrijvingen, incasso's en batchbetalingen tussen de meeste Europese landen zijn binnen dit gebied net zo makkelijk uit te voeren als een binnenlandse betaling.

Meer weten? Volg een SEPA training »

Bent u nog op tijd voor SEPA?

U moet rekening houden met ingrijpende veranderingen voor uw bedrijf. Deze brengen veel werk met zich mee. U moet nieuwe standaarden als IBAN, Europese overschrijvingen en incasso's namelijk in uw bedrijf doorvoeren: van de administratie van uw bedrijfssoftware tot uw briefpapier. Begin snel als u nog niets heeft gedaan met SEPA. Bekijk ons SEPA | IBAN-stappenplan zodat u precies weet wat u moet doen.

Exact en SEPA

Wij blijven de ontwikkelingen rondom SEPA voor u op de voet volgen. Deze pagina's worden bijgewerkt als er nieuwe informatie beschikbaar komt. Wilt u meer weten over SEPA, de impact hiervan op uw kantoor of heeft u al inhoudelijke vragen? Volg dan een van de onderstaande links.

Overige SEPA-info

Hieronder vindt u onder meer de links naar officiële instellingen die met SEPA en IBAN te maken hebben.

SEPA-pagina's Nederlandse banken