Over Exact | Nieuws

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten van Exact en onze oplossingen. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige nieuwsberichten, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief (e-mail) of RSS feed.

Klik hier voor een overzicht van onze persberichten.

Veiligheid aangiften vanuit Exact-oplossingen en DigiNotar-certificaten

Delft, 5 september 2011 - Afgelopen dagen is bekend geworden dat elektronisch is ingebroken bij het bedrijf DigiNotar. Daar zijn frauduleuze certificaten bij in omloop gekomen. Certificaten zijn nodig om het internetverkeer veilig te laten verlopen. Dit geldt voor websites die gebruik maken van DigiNotar.

Als certificaten niet betrouwbaar zijn, betekent dit dat het niet 100% is uit te sluiten dat gebruikers een risico lopen om herleid te worden naar een malafide versie van een website.

Naar aanleiding van de situatie rond de DigiNotar-beveiligingscertificaten is dit weekend intensief overleg gevoerd tussen de Belastingdienst, het ministerie van Financiën, VNO-NCW, MKB-Nederland, ICT-Office en diverse softwareleveranciers en belastingconsulenten. In het overleg is vastgesteld dat de systemen waarmee ondernemers direct of via hun intermediair aangifte doen ook in deze situatie kunnen blijven functioneren. Het systeem kent voldoende aanvullende waarborgen voor een veilige aangifte en de belastingdienst heeft toegezegd met eventuele vertragingen coulant te zullen omgaan.

Meer informatie is terug te lezen in dit nieuwsbericht op de website van de Belastingdienst.